image description Vind uw persoonlijke trapoplossingen bij een van onze trappen partners image description image description image description

Houten trap

Houten trappen hebben een landelijk en levendig karakter. Houten trappen hebben ook zeker stijl. Het hout bepaalt de sfeer van de trap. Een gesloten houten trap toont karakter. Open houten trappen zijn transparant.

Houten trappen: dé juiste keuze voor een mooi product, kwalitatief uitstekend en met een tijdloos design. Hout is een natuurlijk product dat veel gebruikt wordt voor trappen.
De belangrijkste reden waarom hout nog steeds een belangrijk trapmateriaal vormt, is de warmte en gezellige uitstraling van hout.
Omdat hout een natuurlijk en vrij zacht materiaal is, is het erg gemakkelijk om te bewerken. Resultaat daarvan is een eindeloze waaier aan vormen en stijlen. Houten trappen kunnen zowel een superstrak design hebben als een klassieke trap met krullen en allerlei profiellijsten.

 

Het natuurlijke karakter van hout en houten trappen heeft naast tal van voordelen ook een aantal nadelen. Zo dient u er rekening mee te houden dat hout een materiaal is dat “leeft”. Hout kan gaan uitzetten en krimpen.

De ene wenst een luxe houten design trap met een modern en strak uiterlijk die past bij hun interieur en een ander wil juist een houten klassiekere trap. Een houten trap is een meubelstuk dst ook mode gevoelig is.