image description Vind uw persoonlijke trapoplossingen bij een van onze trappen partners image description image description image description

Coating

Coating

Met behulp van een coating kunnen we bestaande trappen een flinke face-lift geven. Elke trap van elk materiaal kan gecoat worden. Hout, staal, of beton.  Door een behandeling van de trap met een coating veranderd de oppervlakte structuur,  waardoor de trap(treden) slijtvast en makkelijk te reinigen zijn.  De kleur en structuur zijn op maat te maken.

Poedercoaten

Bij het poedercoaten, wordt het halffabrikaat bedekt met een kleurpoeder waarbij de poeder tegengesteld electrisch wordt geladen t.o.v. het halffabrikaat waarna zelfs de moeilijkste hoeken toch voorzien worden van een voldoende laagdikte. Hierna wordt het halffabrikaat in een voorverwarmde oven gehangen waarin een temperatuur heerst van ongeveer 200 graden Celsius, hierbij komt een chemische reactie tot stand zodat het poeder vloeibaar wordt en kan uitvloeien om daarna te stollen.

Voordelen:
Betere dekking.
Doordat er wordt gewerkt met electrisch geladen poeder, trekt de poeder in alle hoeken van het te behandelen product, wat met het conventionele natlaksysteem moeilijker zou zijn. Hierdoor wordt de kans op onbehandelde plaatsen minder waardoor de toepassingsmogelijkheden groeien.

Minder milieu belastend.
De overspray die onstaat bij het poedercoaten is ongeveer 5%. Dit is aanzienlijk minder dan bij het natlakken waarbij de overspray ongeveer 45% is. Daarbij komt nog eens dat de overspray van poeder her te gebruiken is. Mocht er ondanks de opvang- en hergebruikmogelijkheden toch nog afval ontstaan, dan is dit na uitharding niet langer chemisch afval wat weer ten goede komt aan het milieu.

Korte doorlooptijd.
Doordat dit productieproces niet afhankelijk is van een “natuurlijke” uitharding van de laklaag kunnen er zeer korte doorlooptijden worden gerealiseerd.